【Zenhabits和訳】健康になるヒント:時々ベジタリアン・フードを食べる


この記事は、世界的に有名なブログ、Zenhabitsの、"Health tip: Try eating vegetarian sometimes"を訳したものです。


Health tip: Try eating vegetarian sometimes
健康になるヒント:時々ベジタリアン・フードを食べる

The simple act of replacing meat with something healthier, like soy protein, can make a big difference to our health. Doing this on a regular basis, perhaps once a week or more, can add up to a lot in the long run. Meat is high in saturated fat and cholesterol, and it’s much better for your body if you can avoid it. I became a vegan last year, and I’ve never eaten healthier. You don’t need to become vegan (although I highly recommend it!) to eat healthier, but trying vegan or vegetarian dishes now and then can be a good and healthy experience.

肉類を摂らずに大豆などより健康に良い食材を摂るだけで、私たちの健康にはとても大きな違いがあります。週に1回程度、定期的にベジタリアン・フードを摂ることを続けると、遠い将来には大きな差となってあらわれます。肉類は脂肪分やコレステロールが多いため、可能ならば避けた方が身体に良いのです。私は昨年ベジタリアンになることができ、今は自分の人生の中で最も健康的な食生活を送っています。健康的な食生活を送るのに、ベジタリアンになる必要はありませんが、時々ベジタリアン・フードを食べることは、健康のためになりますし、良い経験にもなるでしょう。
 
I suggest trying out an easy-to-make vegetarian dish at first, something simple yet delicious. There are some good soy protein replacements out there, for ground beef, chicken, sausages and more. Like spaghetti? Try using the soy ground round instead of ground beef.
最初は、簡単に調理できて美味しいベジタリアン・フードから始めることをおすすめします。牛肉、鳥肉、ソーセージなどの代わりに大豆を使うことから始めてみましょう。例えば、スパゲッティに牛肉を入れる代わりに大豆を入れてみるのです。


To get you started, I’ll give you one of my favorite, yet easiest to make, vegan recipes. This is my original recipe, so if you like it, you are obliged to close your eyes, and savor the deliciousness.
ベジタリアン・フードを始める人のために、私のオリジナル・レシピを紹介します。私の大好物で、作るのが簡単なメニューです。


Zen Habits Three Bean Vegan Chili
Zen Habits 三種豆チリソース

1 package Morning Star Meal Starters (or any ground beef replacement)
モーニングスター・ミールスターター(牛肉の代用食なら他のものでもかまいません):1パック

one 14.5-oz. can each: black beans, pinto beans, and kidney beans
黒豆、ピントビーンズ、キドニービーンズ:それぞれ1缶400グラム)
(訳者注:ピントビーンズ、キドニービーンズはどちらもいんげん豆の一種。ピントビーンズはまだら模様が入っているようです。)

one 14.5-oz. can corn
缶入りコーン 1缶(400グラム)

one 29-oz. can each: stewed tomatoes & tomato sauce
缶入りのトマトとトマトソース:1缶(800グラム)

half a yellow onion, diced
玉ねぎ半分(角切りにする)

half a green bell pepper, cored, seeded, and diced
ししとうがらし半分(芯と種を取り除き角切りにする)

2-4 cloves garlic, diced (depending on how much you like garlic)
にんにく2~4片(角切り)

black pepper, salt, chili powder to taste
こしょう、塩、チリパウダー

olive oil
オリーブオイル

Dice up the veggies first, because the cooking will go fast. On medium high heat, heat up some olive oil, then saute the onions, then the garlic and bell pepper. Throw in the Meal Starter ground beef replacement (still frozen is fine), and let it brown. Add a liberal amount of chili powder and black pepper, and a bit of salt (I never measure, sorry).
野菜をあらかじめ切っておきます。中火でオリーブオイルを熱し、玉ねぎ、にんにく、ベル・ペッパーを炒めます。ミールスターターを入れ(冷凍のままでOKです)、茶色になるまで炒めます。適量のチリパウダー、こしょう、そして少々の塩を入れます(私は目分量で入れてるので正確な量は分かりません。すみません。)

Now dump in the beans and corn, one can at a time, stirring as you go along, making sure the bottom doesn’t stick and burn. Add more chili powder and black pepper. Spice it up nice! Throw in the stewed tomatoes, stir, and then dump in the tomato sauce. Done! Lower the heat and let it simmer for as long as you can resist. You can actually eat it right away (prep and cooking time: 10-15 minutes) or you can simmer it for 30 minutes, an hour or more. The longer it simmers, the better the flavors will all mix together. Taste it and spice it as needed. I like to add a lot of chili powder and black pepper. To crank up the heat, feel free to add your favorite red peppers early on in the cooking process.
いよいよ、豆とコーンを入れます。炒めながら1缶ずつ入れます。底が焦げつかないように気をつけましょう。チリパウダーとこしょうを加えます。ホールトマトを入れて混ぜ、トマトソースを入れます。これで出来上がりです!ここまでにかかる時間は10分から15分くらいです。30分や1時間さらに煮込んでも良いでしょう。煮込めば煮込むほど味わいが豊かになります。好きなスパイスを加えて食べましょう。私はチリパウダーとこしょうを足すのが好みです。辛さをますために、最初の方でトウガラシを入れるのも良いでしょう。


Serve with brown rice, good bread, or blue corn chips.
玄米、パン、ブルーコーンチップスと一緒に盛り付けましょう。

This is a favorite at every party, whether people are vegetarian or not. They’re often amazed that it’s vegetarian. Enjoy!
この料理はベジタリアンでもそうでなくても美味しく食べることができます。これを食べた人はこれがベジタリアン料理と知るといつも驚きます。お試しあれ!

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